A Hip Hop Boyz története

1993-ban megalakul a Hip Hop Boyz együttes, három taggal Levy T.; O.G. Duck; R(eal) Action. Megjelenik első lemezük "Soul a rap" címmel.

A Magyar Videoklip Fesztiválon 1994-ben második helyezést ér el a "Tizenöt év" című dal videoklip. Szintén ebben az évben megjelent második nagylemezük, melyről a "Nem az a tét" című dal a magyar sikerlistákra került.

1
995-ben fellépnek a Dr. Alban és az East-17 magyarországi előzenekarként a telházas Budapest Sportcsarnokban illetve a Kisstadionban. Az együttes népszerűsége ezzel egyre nagyobb lett.

Megjelenik az együttes 3. albuma 1996-ban. Két hét alatt aranylemez lett, két hónap múlva platinalemez, majd a kövekező hónapokban eléri a gyémántlemez státusz több mint 100 ezer db eladott lemezzel. Májusban megjelenik a lemez angol változata, mely több európai országban is nagy sikert aratott. Az együttes a Népstadion színpadán fellép Michael Jacksonnal.

Megjelenik 1997-ben két válogatáslemez, Best 4 Hip Hop Boyz és Best Of Hip Hop Boyz címmel. Mindkét lemez aranylemez lesz. Az együttes feldolgozza a My Fair Lady híres betét dalát a "Ma éjjel táncolnék" című dalt. Ebben az évben teltházas élő koncertet adnak a Petőfi Csarnokban Budapesten. Az együttes részt vesz Miamiban a MIDEM Dél-Amerikai Zenei Fesztiválon. Megjelenik angol nyelvfű maxi lemezük is "Stop the rain" ("Megbántottak") című dal változataival.

1998-ban váratlan fordulat következik be az együttes életébe, 5 évnyi sikeres munka után a csapat karrierjük csúcsán feloszlik.

Az együttes által nyert díjak:
- Bravo Otto-díj
- Arany Szarvas-díj
- 4 arany-, 2 platina-, 1 gyémántlemez
- MAHASZ Arany Zsiráf-díj a legtöbb eladott lemez után
- Ifjúság Magazin az Év Együttese-díj

A Hip Hop Boyz jelentősebb fellépései:
- Total Dance Festival Magyarország 1-2-3-4
- RTL-Radio Festival (Németország)
- Medienburgenfest (Németország)
- Popcomm Musicfest am Ring (Németország)
- Cologne Festival (Németország)
- FuntTastic Festival (Németország)
- ORF Confetti Show (Ausztria)
- MIDEM Festival (Miami, U.S)
- Arabella Show, Pro Sieben
- Poglej in Zadeni (Szlovénia)
- WDR, Hollymünd
- Radio Regenbogen Beach Party
- ZDF
- Planet Inn Show (Szlovénia)

Közös koncert külföldi sztárokkal:
- Michael Jackson
- N'Sync
- Backstreet Boys
- D.J. Bobo
- Boney M.
- Dr. Alban
- No Mercy és számos akkoriban sikeres sztár.

Annak ellenére, hogy az együttest három különböző karakter alkotja, egységet képviselnek. Dinamikus táncukkal, fiatalos lendületükkel stílusteremtők voltak hazánkban. A produkció, melynek erőssége a színpadi, akrobatikus elemekkel ötvözött show, kitartásra és egészséges életmódra ösztökélte rajongóit. Az együttes fontosnak tekintette a rajongói kapcsolatok ápolását, így elsőként alakított rajongói klubot. A levelezési listán több ezer rajongóval tartották a kapcsolatot. Az így felépített "Hip Hop Boyz-kúltusz" nyomai még a mai napig érezhetőek.

Ezért 2005 évben újra itt van köztünk a Hip Hop Boyz, hogy közönségét újra szórakoztassa dinamikus színpadi produkciójával.